Webkwestie Ecologische voetafdruk

Opdracht

Hier zijn we weer! Fijn dat jullie zo snel doorgeklikt hebben! Jullie hebben er echt zin in, hè? Nou, wij ook!

Wij maken ons grote zorgen om de aarde. Er zijn namelijk mensen die zich niet zoveel aantrekken van de wereld om ons heen. Ook wij doen daaraan mee. We gebruiken de aarde, maar we gebruiken eigenlijk veel te veel van de aarde!

Op dit moment zijn we de aarde zelfs aan het verbruiken! Het is daarom erg nodig dat jullie ons nu gaan helpen om zelf de wereld een stukje beter te maken!

Een betere wereld begint bij jezelf!

Super, dat jullie ons hiermee gaan helpen. We hebben jullie hulp echt hard nodig! Je maakt deze webkwestie in een groepje van 3 of 4, want samen bereik je meer dan alleen!

Om je eigen omgeving een stukje beter te maken, moet je een aantal dingen gaan onderzoeken.

Vervolgens ga je met je groepje een presentatie voorbereiden en geven aan de rest van de klas.

Voordat je gaat onderzoeken, moet je natuurlijk wel weten wat een ecologische voetafdruk is, dus dat ga je als eerste uitvinden. Daarna ga je van jezelf meten hoe groot je eigen ecologische voetafdruk is.

Hierna ga je verder met je groepje, je gaat lekker samenwerken! Je gaat dan ook samen uitzoeken hoe het gesteld is in andere landen. Ten slotte ga je een interview doen met mensen in je eigen omgeving, om te zien hoe zij werken aan een betere wereld, of juist niet!